Falufjäril

Serverar: 4 portioner

Servera det gärna i en djup tallrik med farfalle eller annan pasta och en härlig grönsallad till.

Ingredienser

  • 300 g falukorv
  • 1 stor gul lök
  • 1 msk smör
  • 1 burk kantareller
  • 50 g vitlöksost
  • 1½ dl mellangrädde + vatten
  • 1 msk senap
  • Svartpeppar
  • Paprikapulver
  • Örtsalt
  • Instruktioner

    1. Hacka lök och kantareller och skär korven i tärningar. Fräs lök och svamp i smör, krydda med örtsalt. Tillsätt korven och bryn lätt. Tillsätt osten och låt den försiktigt smälta ner. Tillsätt grädde och senap.
    2. Krydda med svartpeppar och paprikapulver. Späd med vatten om det blir för tjockt.
    3. Om man tänker på figuren kan man utesluta grädde och istället pudra över lite vetemjöl och späda med lättmjölk.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben