Falukorv i ugn

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 45 minuter

En enkel rätt som jag själv tycker passar bra när det är lite rått ute. Den ser inte mycket ut för världen men smakar trots allt rätt så okej.

Ingredienser

  • 6-8 medelstora potatisar
  • 1 gul lök
  • 400-500 g falukorv
  • 1 l grönsaksbuljong
  • Smör
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Skala och skiva potatisen och löken tunt. Skiva korven i ca ½ cm tjocka skivor.
    3. Smörj en ugnsfast form och varva potatis, lök och korv, avsluta med potatis. Salta och peppra på potatisvarven.
    4. Slå på buljong tills det nätt och jämt täcker potatisen. Sätt in i ugnen i ca 45 minuter eller tills potatisen känns mjuk.
    5. Låt den vila i 5-10 minuter efter att den tagits ut ur ugnen annars kommer den att vara för varm för att ätas.

    Liknande recept

    4.9
    30 min
    2
    10

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Tilltugg till barnen!
    Visst ska barnen också ha lite gott att tugga på före maten, anting...

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben