Falukorvspaj

Serverar: 4 portioner

Det är gott med Falukorv ...det är gott med paj också. Buffé mat...

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g margarin, kallt, skuret i kuber
  • 1-2 msk vatten
  • Fyllning
  • 300 g falukorv, skuren i stavar
  • 2 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 3 dl riven ost
  • 2 msk klippt gräslök
  • ½ tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 3 tomater, i skivor
  • Instruktioner

    1. Ugn 200 grader. Arbeta snabbt ihop mjöl, margarin och vatten till en pajdeg i matberedare eller för hand. Tryck ut degen i en pajform, ca 25 cm i diameter.
    2. Ställ formen kallt minst 30 minuter. Förgrädda sedan pajskalet ca 10 minuter.
    3. Stek korven snabbt i lite matfett. Vispa äggen med mjölken, blanda ner osten och gräslöken och krydda.
    4. Lägg korven i det förgräddade pajskalet och häll på hälften av äggsmeten. Täck med tomatskivor och resten av smeten.
    5. Grädda 25-30 minuter tills pajen fått fin färg.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben