Falukorvsröra

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 30 minuter

Falukorv är lätt att variera i det oändliga tycker jag. Denna variant blev väldigt lyckad, tycker familjen. Frysta champinjoner ger mycket mer svampsmak!

Ingredienser

  • Ca en halv, rak falukorv
  • 2 dl frysta champinjoner, ca
  • 1 gul lök
  • ½ - 1 röd paprika
  • 2 msk sweet chilisås
  • 1 - 2 msk soya
  • Kryddor efter smak
  • Nymalen svartpeppar
  • Curry
  • Salt
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl creame fraiche
  • Instruktioner

    Hacka gul lök och bryn den något i smör eller olivolja och tillsätt sedan de frysta champinjonerna. Låt bryna/koka tills det knappt är någon vätska kvar och tillsätt då falukorven, skuren i "fyrkantsbitar" eller som du själv vill ha den. Tillsätt den röda paprikan, kryddor, mjölk och creame fraiche och låt allt koka upp en kort stund. Vill du ha såsen tjockare så tillsätt lite maizena. Till röran serverade vi fullkornsbulgor uppkokt med grönsaksbuljongtärning och lite salt och peppar men ris går ju lika bra (Bulgur gillas inte altid av de yngsta i familjen).

    Kommentarer (1)

    evahellstrom 12 augusti 2008

    Lätt att tillaga, och snabbt! Men tyvärr ingen succé hos familjen, varken hos stora eller små.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben