Falusoppa

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 1 timme

Soppa på falukorv och grönsaker, godare än det kanske låter.

Ingredienser

  • 8 potatisar
  • Rot- och grönsaker i valfri mängd t ex morötter, palsternacka, selleri, kålrot, purjolök, paprika, osv
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 400-500 g falukorv
  • Salt
  • Peppar
  • 1 tsk sambal oelek
  • Vatten
  • Instruktioner

    1. Skala potatisen och skär den i tärningar. Lägg dem i en stor kastrull och häll på vatten så det täcker. Låt koka ca 10 minuter.
    2. Skär rot- och grönsaker i lika stora bitar som potatisen och lägg över i grytan. Fyll på med buljongtärningarna och vatten så det täcker.
    3. När grytan har kokat en stund lägger du i korven, vitlöken och paprikan. Smaka av och krydda med salt, peppar och sambal oelek.
    4. Låt puttra på svag värme tills rotsaker och potatis känns mjuka och korven är varm. Servera med t ex knäckemacka.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben