Familjegratäng

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Eller fusklasagne kan man också säga. När man inte riktigt har tid med originalet, men ändå vill ha smaken. Ät med sallad och gärna lite hyvlad parmesan.

Ingredienser

  • 250 g pasta, gärna snäckor eller skruvar
  • 1 gul lök
  • 1 röd paprika
  • 500 g köttfärs
  • 2 dl majskorn
  • Sås
  • 5 dl mjölk
  • 3 msk vetemjöl
  • 1 msk senap
  • 1 tsk basilika
  • Salt
  • Peppar
  • 1 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Koka pastan enligt anvisningen på paketet. Häll av vattnet och rör ner lite smör om du vill (jag gör det inte). Hacka lök och paprika, fräs i lite smör. Lägg i färsen och stek i ca 5 minuter. Rör i majskornen.
    2. Blanda pasta och färsblandningen i en form. Vispa ut mjölet i mjölken, sjud 2-3 minuter. Krydda och häll såsen över pasta- och färsröran i formen, strö över osten.
    3. Gratinera i 225° i ca 10 minuter.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben