Eller fusklasagne kan man också säga. När man inte riktigt har tid med originalet, men ändå vill ha smaken.
Ät med sallad och gärna lite hyvlad parmesan.
Ingredienser
250 g pasta, gärna snäckor eller skruvar
1 gul lök
1 röd paprika
500 g köttfärs
2 dl majskorn
Sås
5 dl mjölk
3 msk vetemjöl
1 msk senap
1 tsk basilika
Salt
Peppar
1 dl riven ost
Instruktioner
- Koka pastan enligt anvisningen på paketet.
Häll av vattnet och rör ner lite smör om du vill (jag gör det inte). Hacka lök och paprika, fräs i lite smör. Lägg i färsen och stek i ca 5 minuter. Rör i majskornen.
- Blanda pasta och färsblandningen i en form.
Vispa ut mjölet i mjölken, sjud 2-3 minuter.
Krydda och häll såsen över pasta- och färsröran i formen, strö över osten.
- Gratinera i 225° i ca 10 minuter.
Kommentarer (0)