Familjerostis

Serverar: 2 portioner

Baka ditt eget bröd att rosta - gott och enkelt. Bara att skiva, frysa in och ta fram på morgonen!

Ingredienser

  • 5 dl Arla Ko mjölk
  • ½ dl Arla smör-& rapsolja
  • 50 g jäst
  • 1 msk honung
  • 3 dl havrekli
  • 1 ½ tsk salt
  • 10 dl vetemjöl special, ca 600 g
  • Till pensling
  • 1 äggvita
  • 2 msk vallmofrön
  • Instruktioner

    1. Värm mjölk och smör-&rapsolja i en kastrull till max 37°. Smula ner jästen i en bunke, tillsätt degvätskan och övriga ingredienser. Arbeta degen smidig ca 10 min.
    2. Låt jäsa under bakduk ca 30 min.
    3. Dela degen i två bitar och knåda ut dem till längder.
    4. Lägg dem i smorda avlånga formar, ca 1 ½ liter. Låt jäsa 20 min under bakduk.
    5. Sätt ugnen på 200°.
    6. Pensla bröden med äggvita och strö över vallmofrön. Grädda bröden i nedre delen av ugnen 30–35 min. Låt svalna på galler under bakduk.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben