Baka ditt eget bröd att rosta - gott och enkelt. Bara att skiva, frysa in och ta fram på morgonen!
Ingredienser
5 dl Arla Ko mjölk
½ dl Arla smör-& rapsolja
50 g jäst
1 msk honung
3 dl havrekli
1 ½ tsk salt
10 dl vetemjöl special, ca 600 g
Till pensling
1 äggvita
2 msk vallmofrön
Instruktioner
- Värm mjölk och smör-&rapsolja i en kastrull till max 37°. Smula ner jästen i en bunke, tillsätt degvätskan och övriga ingredienser. Arbeta degen smidig ca 10 min.
- Låt jäsa under bakduk ca 30 min.
- Dela degen i två bitar och knåda ut dem till längder.
- Lägg dem i smorda avlånga formar, ca 1 ½ liter.
Låt jäsa 20 min under bakduk.
- Sätt ugnen på 200°.
- Pensla bröden med äggvita och strö över vallmofrön.
Grädda bröden i nedre delen av ugnen 30–35 min.
Låt svalna på galler under bakduk.
Kommentarer (0)