Fams kassler

Fam, det är min farmor. Den här kasslerrätten serverade hon ofta som en del av sin födelsedagsbuffé.

Ingredienser

  • 750 g kassler
  • ½ tsk vitpeppar
  • 1 tsk finstött rosmarin
  • 2 msk margarin
  • ½ köttbuljongtärning
  • 2 dl vatten
  • 0,75 dl florsocker
  • 1 dl ananasspad
  • Instruktioner

    1. Gnid in kasslern med kryddorna och lägg den med den feta sidan upp i en ugnsform. Gör buljong på tärning och vatten, häll i ugnsformen. Klicka i margarinet. Stek 40 minuter i 175 grader. Ös ett par gånger under tiden.
    2. Höj temperaturen till 250 grader. Strö florsocker över, klappa in lätt. Späd med ananasspad och ös då och så i cirka 30 minuter. Låt köttet kallna, pensla det då och så med skyn.
    3. Serveras kall i tunna skivor med Waldorfsallad och ananasskivor,

    Liknande recept

    4.4
    45 min
    4-6
    25

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben