Fantastiskt god och lättgjord chokladtårta

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 25 minuter

Måste provas!

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 2 dl socker
  • dessa vispas ihop
  • 200 gram smör
  • 200 gram mörk choklad
  • dessa smältes i vattenbad tillsammans
  • 2 dubbel-Dajm
  • 3 dl jordnötter (kan uteslutas)
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Instruktioner

    Allt blandas ihop, läggs i smörad och ströad rund bakform. Gräddas i 180 grader i EXAKT 15 min! Den e då ganska "rinnig", men det ska den vara.Ta ut och ställ i kylen i 1 dygn. Serveras med vispgrädde alt. vaniljglass.

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    miasvante 27 mars 2008

    Mycket god,ganska mäktig.

    SDMaya 9 augusti 2008

    God väldigt mäktig chokladkaka, åt den med vaniljglass, nästa gång blir det nog lite färsk frukt (hallon kanske) och vispgrädde till. Hade jordnötter i den, ska prova utan nästa gång. Maya

    pia61 30 oktober 2008

    Fantastiskt god! Jag hade grovhackade cashewnötter, och använde Marabou mörk choklad. Serverade hallon och vispad grädde till, mums... det var inte sista gången jag gjorde den! /PIA

    MajaZoya 26 augusti 2009

    Underbart god, serverade hallon och grädde till. Är mycket mäktig så den räcker till många, perfekt att man gör den dagen innan då har man efterrätten klar.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben