En kaka som går snabbt att laga och räcker till många.
Ungar älskar den och vuxna tackar inte nej när den serveras. Funkar bra att frysas och ta upp styckvis om det skulle bli något över. Går jättebra att göra på laktosfri.
Ingredienser
4 ägg
6 dl socker
180 g smör
8 msk kakao
2 tsk vanilinsocker
3 dl vetemjöl
2 krm salt
75 g smör
1½ dl grädde
2 dl socker
1 dl sirap
200 g kokos
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Smält smöret
Rör i hop ägg och socker (Inte med elvisp). Blanda ner kakao, vaniljsocker, mjöl och salt samt smält smör i äggsmeten. Häll i smord långpanna, den stora (funkar med bakplåtspapper om man vill ha det enkelt) och grädda i 12 minuter.
- Undertiden smälter du 75 g smör och häller i grädde, socker, sirap och kokos. Låt detta sjuda tills det tjocknar lite. Häll det över kakan och grädda ytterligare i 10 min.
- Låt svalna och skär upp i valfritt stora rutor.
Kommentarer (3)
Vad hände med smöret i receptet? Ska det smältas och blandas ner i någon viss ordning?
Hur stor ska formen vara? :)
Smöret ska smältas....Ska fixa det Formen jag har är stora långpannan som följde med spisen ;) Mindre form gör kakan lite tjockare Tack för att ni ser och påminner mig och rättelser som behöver göras.