Fåraherdepaj

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

En god och smidig paj med köttfärs och potatismos. Jag brukar krydda till den med lite grillkrydda. En rätt för både stora och små. Gärna Krusmyntagårdens färska kryddor från Gotland.

Ingredienser

  • 500g köttfärs
  • 1 hackad gul lök
  • 200g champinjoner (kan uteslutas)
  • Matfett
  • 1 tsk salt
  • Peppar
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk vetemjöl
  • ca 2 dl vatten
  • 1 påse potatismospulver
  • Riven ost
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250 grader. Smörj en ugnsäker form/pajform. Fräs köttfärs,lök och svamp i matfettet. Krydda och tillsätt tomatpuré. Strö över mjölet och späd med vatten. Låt puttra i några minuter.
    2. Laga till potatismoset.
    3. Häll köttfärsröran i botten på en ugnssäker form. Bred moset över och strö på osten. Gratinera i mitten av ugnen ca 15 minuter. Servera med sallad.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben