Farinsockerkaka

Serverar: 12 portioner

Farinsockret ger en läcker, kryddig smak.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2 dl farinsocker
  • ½ dl socker
  • 3½ dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 75 g smör, smält
  • 1½ dl mjölk
  • Garnering
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 180 grader.
    2. Vispa ägg, farinsocker och socker pösigt i en bunke. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner det i äggblandningen tillsammans med smält smör och mjölk. Rör snabbt ihop allt till en slät smet.
    3. Häll smeten i en smord och bröad sockerkaksform, ca 1½ liter. Grädda kakan längst ner i ugnen i 40-45 minuter. Låt den svalna i formen. Stjälp upp kakan på en tallrik och pudra över florsocker över den innan servering.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben