Fårsmäcka är en genuin gotländsk rätt.
Ingredienser
500 g lammfärs
1 ½ msk gula senapskorn
Ca ½ dl kokande vatten
2 kokta potatisar
1 ½ dl finhackad rödlök
½ tsk grovmald svartpeppar
2 tsk salt
1 ägg
1 ½ dl vispgrädde
Till stekning
smör eller margarin
Instruktioner
- Lägg senapskornen i en skål och slå på det kokande vattnet.
- Mossa de kalla potatisarna med en gaffel.
Hacka löken fint.
- Blanda färsen med salt, svartpeppar, senapsfrön med sitt vatten samt den kalla mosade potatisen, ägg och finhackad lök.
- Blanda till sist i grädden. Smeten ska vara lös då den ska skedas ner i stekpanna och formas till "smäckor".
- Stek smäckorna 2 -3 minuter per sida.
Servera med hemmagjort potatismos och lingonsylt och skysås.
Kommentarer (0)