Fårsmäcka

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 30 minuter

Fårsmäcka är en genuin gotländsk rätt.

Ingredienser

  • 500 g lammfärs
  • 1 ½ msk gula senapskorn
  • Ca ½ dl kokande vatten
  • 2 kokta potatisar
  • 1 ½ dl finhackad rödlök
  • ½ tsk grovmald svartpeppar
  • 2 tsk salt
  • 1 ägg
  • 1 ½ dl vispgrädde
  • Till stekning
  • smör eller margarin
  • Instruktioner

    1. Lägg senapskornen i en skål och slå på det kokande vattnet.
    2. Mossa de kalla potatisarna med en gaffel. Hacka löken fint.
    3. Blanda färsen med salt, svartpeppar, senapsfrön med sitt vatten samt den kalla mosade potatisen, ägg och finhackad lök.
    4. Blanda till sist i grädden. Smeten ska vara lös då den ska skedas ner i stekpanna och formas till "smäckor".
    5. Stek smäckorna 2 -3 minuter per sida. Servera med hemmagjort potatismos och lingonsylt och skysås.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben