Fatost

En enklare variant, galet gott på havrekex.

Ingredienser

  • 2 l standard mjölk
  • 4-5 kanelstänger
  • 1 kkp mjölk
  • 1 kkp sirap
  • 2 ägg
  • 2 msk ostlöpe
  • 1 msk vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Koka mjölk och kanelstänger i 15 min. Låt mjölken svalna till 37 grader.
    2. Vispa ihop övriga ingredienser och blanda ner i den 37 gradiga mjölken. Fyll mjölkblandningen i folie formar, brukar bli 6 st halvliters formar.
    3. Ställ i en långpanna och grädda i 200 graders ugn ca 1 1/2-2 tim. Fatosten är klar då den "stannat" och fått färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben