Fattigkorv

Tid: 2 timmar

Hemgjord korv som är jättegod, i min släkt har vi alltid haft den till jul men den passar bra till andra tillfällen också.

Ingredienser

  • 3 hg köttfärs
  • 4 hg fläskfärs
  • 2 1/2 hg rå potatis
  • 3-4 rödlökar
  • 1 dryg msk salt
  • 1 tsk peppar (vit)
  • 2 msk timjan
  • 2 1/2 msk mejram
  • 2 st ägg
  • 1 förp kroktarm
  • Korvstoppningstratt
  • Bomullssnöre som används vid binding av kött
  • Instruktioner

    1. Potatisen skärs i små tärningar Löken hackas och brynes lätt i smör. (mycket smör står i mitt recept)
    2. Alla ingredienser arbetas ihop väl och stoppas -ej för hårt- i korvskinnet. Knyt mellan varje korv med vitt bomullssnöre Det blir cika 9 julkorvslånga korvar av denna satsen.
    3. Korvarna kokas i 20 minuter -inte för häftigt- eller frys in dom styckvis råa, och när man sen tar fram dom lägg direkt i kallt vatten och låt dem koka stilsamt i 25 minuter.

    Kommentarer (1)

    dosand 14 december 2012

    Mycket god korv, men skär potatisen i riktigt små tärningar! :o)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben