Servera den här klassiska salladen från Mellanöstern, som består av hackade tomater, gurka och platt ojäst bröd, som en lätt lunch eller middag eller som ett läckert tillbehör
Ingredienser
Saften av1/2-1 citron
2-3 stora mogna tomater, skurna i munsbitar
1/2 gurka, tärnad
2 stjälkar färsk basilika, grovt hackade
1/4 knippe färsk persilja, grovt hackad
Till det rostade brödet
Platt ojäst bröd (cirka 400 g), tex. pitabröd
Cirka 1/2 dl olivolja
Havssalt och peppar
Instruktioner
- Blanda den pressade citronen med tomaten och gurkan. Tillsätt de hackade örterna och blanda med lätt hand.
- Tärna brödet, lägg i en skål och ringla över olivolja. Blanda väl så att allt bröd fuktas av oljan. Lägg brödet på en bakplåt och rosta det i cirka 150 grader i en förvärmd ugn i omkring 10 minuter eller tills brödbitarna är frasiga och gyllenbruna. Låt brödet svalna lite innan du blandar ner det i salladen. Strö över havssalt och peppar och servera.
Kommentarer (0)