Fattoush

Serverar: 2 portioner

Servera den här klassiska salladen från Mellanöstern, som består av hackade tomater, gurka och platt ojäst bröd, som en lätt lunch eller middag eller som ett läckert tillbehör

Ingredienser

  • Saften av1/2-1 citron
  • 2-3 stora mogna tomater, skurna i munsbitar
  • 1/2 gurka, tärnad
  • 2 stjälkar färsk basilika, grovt hackade
  • 1/4 knippe färsk persilja, grovt hackad
  • Till det rostade brödet
  • Platt ojäst bröd (cirka 400 g), tex. pitabröd
  • Cirka 1/2 dl olivolja
  • Havssalt och peppar
  • Instruktioner

    1. Blanda den pressade citronen med tomaten och gurkan. Tillsätt de hackade örterna och blanda med lätt hand.
    2. Tärna brödet, lägg i en skål och ringla över olivolja. Blanda väl så att allt bröd fuktas av oljan. Lägg brödet på en bakplåt och rosta det i cirka 150 grader i en förvärmd ugn i omkring 10 minuter eller tills brödbitarna är frasiga och gyllenbruna. Låt brödet svalna lite innan du blandar ner det i salladen. Strö över havssalt och peppar och servera.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben