Favorittårtan

En tårta med len och smältande konsistens med kaffesmak, mörk choklad och en krispig botten av chocolate chip cookies.

Ingredienser

  • 200 g chocolate chip cookies
  • 75 g smör
  • Chokladtryffel
  • 125 g smör
  • 3 dl vispgrädde
  • 500 g mörk choklad
  • ½ dl starkt kaffe
  • Eventuellt kakao och choklad doppade kaffebönor som dekor
  • Instruktioner

    1. Klä botten av en form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter med plastfolie. Krossa kakorna ganska fint i matberedare eller i en mortel. Smält smöret till bottnen och blanda ner i kaksmulorna. Blanda till en smulig massa och tryck ut massan i ett tunt lager i botten av formen. Låt stelna lite.
    2. Smält smöret till tryffeln i botten av en kastrull och tillsätt vispgrädden. Låt koka upp och dra kastrullen från plattan. Bryt ner chokladen i mindre bitar och rör tills all choklad har smält. Tillsätt kaffet och blanda till en jämn och blank tryffel. Häll tryffeln i formen och låt svalna. Ställ den avsvalnade kakan i kylen och låt den stelna i minst 4 timmar.
    3. Lossa kakan från formens kant med en vass kniv. Kakan är väldigt hållbar och kan förberedas i god tid. Dekorera den gärna med pudrad kakao och chokladdoppade kaffebönor före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben