Lägg ett bakplåtspapper på en bakplåt. Droppa på LITE olja och strö ut med pensel.
Mät upp alla ingredienser i en kastrull och koka upp på svag värme under omrörning.
Koka massan så att den tjocknar. Rör under tiden.
Häll upp smeten på bakplåtspappret. Skjut ihop smeten med en kniv så att den blir någorlunda fyrkantig.
Låt kolan stelna. Skär eller klipp den sen i fyrkantiga bitar. Vira in kolan i smörpapper eller plastfolie.
Kommentarer (2)
kimytt15 november 2010
Kolan var god men jag fick den aldrig att stelna så det var som att äta deg.
Kanske gjorde jag något fel?
Men som sagt, enkelt recept och mycket goda resultat.
soccermum21 december 2010
Femminuterskola *mums*
Jag har lite annorlunda recept om du vill prova utan vetemjöl för t ex glutenallergiker:
110 g margarin eller smör
1 dl strösocker
2 msk kakao
1 dl sirap
1 tsk vaniljsocker
Blanda, koka fem minuter tills smeten blir "simmig".
Häll ut på bakplåtspapper och klipp i fyrkanter när den nästan har stelnat, alternativt rulla ihop den till en korv när den nästan har stelnat och klipp i småbitar :)
Kolan var god men jag fick den aldrig att stelna så det var som att äta deg. Kanske gjorde jag något fel? Men som sagt, enkelt recept och mycket goda resultat.
Femminuterskola *mums* Jag har lite annorlunda recept om du vill prova utan vetemjöl för t ex glutenallergiker: 110 g margarin eller smör 1 dl strösocker 2 msk kakao 1 dl sirap 1 tsk vaniljsocker Blanda, koka fem minuter tills smeten blir "simmig". Häll ut på bakplåtspapper och klipp i fyrkanter när den nästan har stelnat, alternativt rulla ihop den till en korv när den nästan har stelnat och klipp i småbitar :)