Festbiskvirutor

Serverar: 20-30 portioner

Passar till dop och bröllop, men också till andra högtidligheter.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 150 g smält smör, avsvalnat
  • 1,5 dl kokande vatten
  • 3-4 tsk champagneessens
  • Smörkräm
  • 150 g smör
  • 1 ägg
  • 100 g mandelmassa
  • 2,5 dl florsocker
  • 3-4 tsk smultronessens
  • 12-16 röd hushållsfärg
  • Glasyr
  • 1 blockchoklad, ljus eller mörk (mängd efter smak)
  • 1 msk matolja
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker, blanda alla torra ingredienser och rör ner i äggsmeten samt tillsätt smöret. Häll smeten i en långpanna.
    2. Grädda i 175 grader ca 20 minuter.
    3. Till smörkrämen blandas allt och den bredes sedan på den kalla kakan. Ställ hela långpannan i frysen i ca 1 timme. Smält chokladen tillsammans med matoljan. Pensla eller bred ut det på den kalla frysta kakan. Skäres i rutor när chokladen stelnat.

    Kommentarer (1)

    lottiz 15 juni 2009

    Var köper man champagneessens?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben