Festfärs

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

En underbar rätt

Ingredienser

  • 500 g köttfärs
  • 3/4 dl havergryn
  • 1 msk potatismjöl
  • 400 g krossade tomater
  • 2 msk tomatpure
  • 1-2 klyftor pressad vitlöksklyftor
  • 1 knippa hackad persilja
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk grovmalen svartpeppar
  • 1/2 tsk timjan
  • 1 tsk basilika
  • 2 gula lökar
  • 1 dl grädde
  • Gratinering
  • 1 skivad tomat
  • riven ost
  • Instruktioner

    Blanda havergryn, potatismjöl och tomaterna med sitt eget spad i en bunke. Lägg i tomatpure, vitlök, persilja, och alla kryddor. Låt stå ca 10 min. Skala och hacka löken under tiden. Rör i lök och färs. Arbeta färsen så att den blir smidig. Forma färsen till en limpa på ett smort ugnssäkert fat. Stek i ugn i 175 gr,ca 50-60 min. Häll på grädden efter halva tiden och lägg samtidigt på tomatskivorna och den rivna osten. Servera med kokt potatis, gärna pressad, och en grönsallad

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    Lindanemon 3 augusti 2008

    Jättegod! Fast jag läste receptet lite snabbt, så jag blandade grädde i färsen, men det gick bra det med, fast lite lös blev den. Men vi var 9 personer som åt, och alla gav högsta betyg!

    Ekorrungen 30 augusti 2009

    För min del föll det tyvärr inte i smaken, ledsen, men nu har jag provat i alla fall.

    LEDIVO 5 november 2009

    Tyvärr var det inte någon som gillade detta hos oss. //KAROLO

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben