Festomelett

Serverar: 10 portioner

Krämig omelett med underbar skaldjursfyllning.

Ingredienser

  • 12 ägg
  • 2 msk vetemjöl eller maizenamjöl
  • 9 dl mjölk
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk vitpeppar
  • ev 2 krm strösocker
  • Skaldjursfyllning
  • 2 msk smör
  • 3 msk vetemjöl eller maizenamjöl
  • 2 dl grädde
  • 2 dl mjölk
  • 1 burk kräftstjärtar i lake (340 g)
  • ca 1 msk hackad dill eller gräslök
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 200 grader. Knäck äggen i en bunke. Vispa ut mjölet i lite av mjölken i äggen. Rör ner mjölblandningen, mjölk och grädde. Salta och peppra. Tillsätt ev socker. Häll äggblandningen i en smord ugnssäker form. Grädda omeletten i ugnen tills den "stannat" och fått guldbrun färg, ca 45 minuter. Stick med en gaffel i mitten och se om den är klar. Lägg ev över ett smörpapper om den blir brun. Gör under tiden stuvningen. Smält smöret i en kastrull. Vispa i mjölet. Häll i grädde och mjölk och låt koka ihop i ca 5 minuter. Rör om hela tiden. Rör ner hälften av skaldjuren, spara resten till garnering. Rör i peppar och dill. Häll stuvning i ett rutmönster över omeletten.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben