Fetaomelett

Serverar: 4 portioner

Som serveras med en ljummen, krämig matvete- och haricots verts sallad. Vegetarisk

Ingredienser

  • 200 g fetaost
  • 2 msk kallpressad rapsolja
  • 2 tsk honung
  • 1 tsk timjan
  • 4 ägg
  • 3 msk mjölk
  • 1 krm svartpeppar
  • Ljummen sallad
  • 2 dl dinkel matvete
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 10 basilikablad
  • 200 g haricots verts
  • Salt
  • Peppar
  • Servering
  • Fullkornsbröd
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Ta en stekpanna med ugnssäkert handtag. Häll i rapsoljan och smula i fetaosten jämnt över botten. Låt osten värmas och häll över honungen och strö över timjan.
    3. Vispa ihop ägg, mjölk och kryddor och häll över. Sänk värmen och låt stå kvar på plattan i 5-8 minuter. Ställ in hela pannan i ugnen i 20 minuter så att den reser sig och får färg.
    4. Koka dinkelgrynen enligt anvisning på förpackningen. Blanda yoghurt med strimlad basilika, salt och peppar. Koka bönorna mjuka i lättsaltat vatten. Blanda bönor, gryn och dressing.
    5. Servera omeletten med den ljumma salladen och ett gott fullkornsbröd.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben