Som serveras med en ljummen, krämig matvete- och haricots verts sallad.
Vegetarisk
Ingredienser
200 g fetaost
2 msk kallpressad rapsolja
2 tsk honung
1 tsk timjan
4 ägg
3 msk mjölk
1 krm svartpeppar
Ljummen sallad
2 dl dinkel matvete
2 dl matlagningsyoghurt
10 basilikablad
200 g haricots verts
Salt
Peppar
Servering
Fullkornsbröd
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Ta en stekpanna med ugnssäkert handtag. Häll i rapsoljan och smula i fetaosten jämnt över botten.
Låt osten värmas och häll över honungen och strö över timjan.
- Vispa ihop ägg, mjölk och kryddor och häll över.
Sänk värmen och låt stå kvar på plattan i 5-8 minuter.
Ställ in hela pannan i ugnen i 20 minuter så att den reser sig och får färg.
- Koka dinkelgrynen enligt anvisning på förpackningen.
Blanda yoghurt med strimlad basilika, salt och peppar.
Koka bönorna mjuka i lättsaltat vatten.
Blanda bönor, gryn och dressing.
- Servera omeletten med den ljumma salladen och ett gott fullkornsbröd.
Kommentarer (0)