Fiberbullar-osötade

Serverar: 18 portioner

Riktigt grova och goda frukostbullar! Passar fint med ost och en kopp starkt kaffe eller te. Bullarna går även fint att kalljäsa under natten och baka av på morgonen

Ingredienser

  • 5 dl vatten
  • 25 gram jäst
  • 2 dl kruskakli eller vetekli
  • ½ dl linfrön
  • 2 dl havregryn
  • 3 msk olja
  • 11 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • Instruktioner

    1. Lös jästen i det ljumma vattnet. Blanda ner allt utom saltet och knåda cirka 10 minuter med degblandare eller matberedare. Tillsätt salt och kör ytterligare fem minuter. Låt degen jäsa cirka 20 minuter.
    2. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i 18 bitar. Rulla till bullar och platta till lite. Sätt på bakplåtspapper eller smord plåt. För finare yta kan du nu pensla med filmjölk.
    3. Låt nu bullarna jäsa till dubbel storlek, 30-60 minuter. (Om du vill kalljäsa bullarna i kyl över natten täcker du dem i stället med plast och ställer in dem i kylen. Tag ut några minuter innan de sak gräddas på morgonen.)
    4. Baka av bullarna i 250 grader i 10-12 minuter. Låt svalna något på galler.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben