Figurbröd

Serverar: 25 portioner

Kul och lite annorlunda

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • ½ l mjölk
  • 1 dl flytande margarin
  • 2 tsk salt
  • ½ dl ljus brödsirap
  • 1 msk fänkål, malen
  • 2 dl havregryn
  • ca 12 dl vetemjöl
  • 1 st ägg, till pensling
  • ev sesamfrön eller blå vallmofrön
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en degskål. Värm mjölken ljummen och häll över. Rör tills jästen löst sig. 2. Tillsätt margarin, salt, sirap och fänkål. Arbeta in mjölet tills degen släpper skålens kanter. Låt jäsa under duk i 30 minuter. 3. Tag upp degen på bakbordet och arbeta den smidig. Kavla ut degen till ca 1 cm tjock platta och tag ut figurer med pepparkaksmått som läggs på bakpappersklädd plåt. Låt jäsa under duk i 20-30 minuter. Pensla med ägg. Strö ev över sesam eller vallmofrön. Grädda mitt i ugnen i 225° i 10-15 minuter. 4. Låt svalna på galler under duk.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben