Fikontoppar

Serverar: 35 portioner

Afternoon tea Den engelska traditionen att förgylla en regnig eftermiddag med en stor kanna te, några pratsugna vänner och goda tillbehör, passar lika bra här i Sverige. Fikontoppar är en fruktig variant på den klassiska kokostoppen.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 8 torkade fikon eller aprikoser, hackade
  • 1/2 citron, rivet skal och pressad saft
  • 4 dl kokosflingor
  • 1 dl Arla smör-&rapsolja
  • 1 dl solroskärnor, rostade och saltade
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°.
    2. Mixa ihop alla ingredienser utom solros-kärnorna. Låt smeten svälla några min och rör sedan i solroskärnorna. Klicka ut smeten till toppar på en plåt med bakplåtspapper.
    3. Grädda i mitten av ugnen 12–15 min.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben