Filélåda

Min kära mans "paradnummer". Underbar god rätt som kan göras på antingen fläskytterfilé eller kycklingfilé, och säkert något annat kött också..

Ingredienser

  • 400-500 g Fläskytterfilè eller 4 st kycklingfilè
  • 1-2 paket bacon
  • 1/2 purjolök
  • 3 dl grädde
  • 2-3 dl creme fraiche
  • 2 msk kalvfond
  • 3 msk soja
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk basilika
  • 1 tsk dragon
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Skär fläskytterfilèn i mindre bitar. Bryn bacon och purjolök. Låt gärna baconet rinna av på hushållspapper. Lägg purjolök och bacon i botten på en ugnssäker form, lägg köttet ovanpå. Blanda de övriga ingredienserna (utom osten) i en kastrull, koka upp och låt det puttra en liten stund. Häll såsen i formen och strö över ost. In i ugnen i ca 25 minuter på 225 grader.
    2. Servera med pasta.

    Kommentarer (5)

    pihal 12 september 2011

    Gjorde ditt recept i helgen fast utan purjo och med cheddardip i såsen , blev suveränt bra . Så tack för ett bra recept. Vi ger det 5 i betyg i vår familj.

    pia35 18 mars 2012

    Vekligen jättegott. Denna rätt kommer jag att göra fler gånger.

    Roskerstin 15 april 2012

    Verkligen jättegod, den kommer att bli en av våra favvorätter,, stor kram till maken och en klar 5:a för receptet!

    optessan 22 oktober 2012

    Jätte gott och smakrikt! Vi åt dock med "Jennys potatisbakelse" och det passade väldigt bra! :)

    Margareta 8 november 2023

    Ska köttet brynas något på rätten Filelåda

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben