File´på broccolibädd

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Detta recept är smalmat men festlig smak ändå, kan vi lova. Har bjudit vänner på det och alltid lika uppskattat. Som sagt smalmat!

Ingredienser

  • 500 g fläskfile´
  • 2 stånd broccoli
  • 1 msk flytande margarin
  • 3 msk vetemjöl
  • 2 dl lättmjölk
  • 1½ dl vitt vin
  • 1 dl riven ost (max 17 %)
  • Salt
  • Peppar
  • Till formen
  • 1 tsk flytande margarin
  • Instruktioner

    Skär file´n i 3 cm tjocka skivor och bryn i en fettsnål panna. Förväll broccolin i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och skär broccolin i mindre bitar. Fräs samman fett och mjöl och späd under omrörning med mjölk och vin. Låt såsen koka i 3-5 min. Rör någon gång under kokningen. Tillsätt osten och smaka av. Lägg broccolin i en ugnsäker form. Placera de stekta köttskivorna på broccolin och häll över såsen. Gratiner i ugnen i 250 grader i ca 5 min. Servera med ris eller pressad potatis och en sallad.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben