Filipinokyckling

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Grillad kyckling i en egengjord marinad. Serveras med nudlar, salladslök, grön chilifrukt och sweet chili sås.

Ingredienser

  • 1 burk citron- eller limeläsk
  • 2 msk gin
  • 4 msk ketchup
  • 2 tsk vitlökssalt
  • 2 tsk worcestershiresås
  • 4 magra kycklingbröst alt. kycklingfiléer
  • Salt
  • Peppar
  • Kokta färska äggnudlar
  • 1 färsk grön chilifrukt
  • 2 skivade salladslökar
  • Sweet chili sås
  • Instruktioner

    1. Blanda läsk, gin, ketchup, vitlökssalt och worcestershiresås i en stor, icke-porös form. Salta och peppra efter smak.
    2. Lägg kycklingbrösten i formen, ös över gin-blandningen och se till att kycklingen blir helt täckt. Går även bra att använda kycklingfiléer som jag gjorde det på.
    3. Ställ in formen med kycklingen i kylskåp i 2 timmar. Ta sedan ut den och låt den stå övertäckt i rumstemperatur i 30 minuter.
    4. Lägg kycklingbitarna på en medelvarm utomhusgrill och grilla dom i 20 minuter. Vänd dom en gång efter halva tiden. Funkar även bra att använda en grillpanna på spisen med vilket jag gjort.
    5. Lyft bort kycklingbrösten från grillgallret och låt dom vila i 3-4 minuter före serveringen.
    6. Servera med kokta äggnudlar, blandade med lite finhackad grön chili, skivad salladslök och toppa med lite sweet chili sås. Vill man ha det lite extra starkt kan man hacka upp lite mer grön chilifrukt och även testa med lite röd chilifrukt.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben