Filmjölksbröd

Serverar: 2 portioner

Ett enkelt filmjölksbröd med få ingredienser

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 5 dl filmjölk
  • 2 tsk salt
  • ½ dl sirap
  • 2 tsk anis
  • 2 tsk fänkål
  • Ca 12 dl mörkt lantbrödsmjöl alt mjöl av 4 sädesslag
  • Instruktioner

    1. Rör ut jästen i filmjölken som är värmd till 37'. Tillsätt resten utom lite av mjölet som sparas till utbaket. Arbeta ihop till en smidig deg.
    2. Jäs under bakduk ca 50 minuter. Ta upp på bakbord och knåda lätt. Dela i 2 delar och forma till runda bröd. Jäs på plåt (bakplåtspapper klädd) under bakduk ca 30 minuter. Pensla med vatten och pudra över lite mjöl.
    3. Grädda bröden i nedre delen av ugnen ca 40 minuter.
    4. Ugn; 200'
    5. Kallna på galler under bakduk

    Liknande recept

    1 h 40 min
    20

    Kommentarer (1)

    Buspippi 3 april 2011

    Gott bröd. Men det tog lite tid.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben