Filmjölksost

Tid: 1 dag

Roligt och lätt att göra och att smaksätta själv. Gott till kex och vin.

Ingredienser

  • 1 l filmjölk
  • 1/2 tsk salt
  • Olika smaker
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 2 tsk mosad grönpeppar
  • 2 tsk kummin
  • 1 msk paprikapulver
  • 2 msk finklippt gräslök
  • hackad rödlök
  • pepparrot
  • dill
  • gräslök ... vad du tycker är gott
  • Instruktioner

    Värm filmjölken fingervarm i en kastrull. Häll filmjölken genom ett kaffefilter dvs stor kaffebryggstratt med pappersfilter över en skål. Låt det stå i rumstemperatur under natten. Ostmassa har då bildats i pappersfiltret och vassla i skålen. Häll ostmassan ur filtret i en annan skål och tillsätt salt. Smaksätt med något eller några av förslagen. Packa ostmassan i burk med lock Ca 200gr färdig ost. Förvaring: Upp till 2 veckor i kylskåp Tips: Använd vasslan som degspad till matbröd.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben