Filmjölksvåfflor

Serverar: 10-12 portioner

Tid: 1 timme

Gott till gräddfil eller morgonkaffet.

Ingredienser

  • 1/2 l filmjölk
  • 2 1/2 dl kornmjöl (100 g)
  • Knappt 1 dl vetemjöl (ca 50 g)
  • 1 tsk salt
  • 1 ägg
  • 1 msk strösocker
  • 2 msk smör eller margarin
  • Instruktioner

    1. Blanda filmjölk, kornmjöl, vetemjöl och salt till en jämn smet. Rör ner sockret. Låt smeten stå och svälla i ca 30 minuter.
    2. Hetta upp våffeljärnet och smält lite matfett i det. Bred ut smeten jämt i laggen. Grädda våfflorna lagom bruna och frasiga. Servera dem så nygräddade som möjligt.
    3. Sylt och gräddfil är gott att äta till.

    Kommentarer (2)

    DevourMe 14 juni 2008

    ca hur många våfflor blir det? räcker de4t verkligen till 10-12 personer :S

    DevourMe 15 juni 2008

    Vad trevligt! det ska jag prova ikväll men jag har inte kärnmjölk så går det bra med minimjölk å sen en laktosfri fil? och sötningsmedel istället för socker?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben