Serverar: 10-12 portioner
Gott till gräddfil eller morgonkaffet.
Ingredienser
1/2 l filmjölk
2 1/2 dl kornmjöl (100 g)
Knappt 1 dl vetemjöl (ca 50 g)
1 tsk salt
1 ägg
1 msk strösocker
2 msk smör eller margarin
Instruktioner
- Blanda filmjölk, kornmjöl, vetemjöl och salt till en jämn smet. Rör ner sockret. Låt smeten stå och svälla i ca 30 minuter.
- Hetta upp våffeljärnet och smält lite matfett i det.
Bred ut smeten jämt i laggen. Grädda våfflorna lagom bruna och frasiga. Servera dem så nygräddade som möjligt.
- Sylt och gräddfil är gott att äta till.
Kommentarer (2)
ca hur många våfflor blir det? räcker de4t verkligen till 10-12 personer :S
Vad trevligt! det ska jag prova ikväll men jag har inte kärnmjölk så går det bra med minimjölk å sen en laktosfri fil? och sötningsmedel istället för socker?