Finska pinnar

Serverar: 60 portioner

När mamma Gulli, mormor Edla eller farmor Lisa bjöd på "kafferep" var Finska pinnar en av "Sju sorters kakor" på kakfatet.

Ingredienser

  • 5 bittermandlar
  • 200 g smör
  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 dl strösocker
  • 1 uppvispat ägg
  • 1/2 dl hackad sötmandel
  • 2 msk pärlsocker
  • Instruktioner

    Riv bittermandlarna fint. Skär smöret i bitar. Arbeta ihop smör, mjöl, socker och bittermandlar till en deg för hand eller i matberedare. Låt degen vila i kylskåp 1/2 - 1 tim. Sätt ugnen på 200°. Dela degen i 4 delar. Rulla delarna till fingertjocka längder, ca 60 cm. Lägg dem intill varandra. Pensla alla längder på en gång med ägg. Strö över mandel och pärlsocker. Skär längderna samtidigt i 4 - 5 cm långa bitar. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen 9 - 10 min. Låt kakorna svalna på galler. Förvaras torrt.

    Liknande recept

    5
    1 d 2 h 50 min
    16
    4
    4
    40 min
    45
    1
    5
    20 min
    1
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben