Recept på finska pinnar som blir spröda och nötiga. Finska pinnar är en riktig klassiker och kvalar lätt in på sju sorters kakor listan.
Ingredienser
50 g sötmandel
5 bittermandlar
4 ½ dl vetemjöl
1 dl socker
200 g margarin eller smör
Till pensling och garnering
1 äggvita
Pärlsocker samt hackad sötmandel
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Skålla mandeln några minuter i kokande vatten, kyl av och skala och mal mandeln eller mixa i matberedare.
- Blanda mandel med mjöl, socker och matfett i en bunke eller i matberedaren. Slå in i plastfolie och kyl degen i frysen några minuter så blir den lättare att rulla till fingertjocka längder.
- Lägg dem tätt intill varandra. Pensla med den lätt uppvispade äggvitan. Strö på pärlsocker och hackad mandel. Skär längderna i 4 cm långa bitar och lägg dem på smord plåt eller bakplåtsduk eller papper. Grädda ca 12 min.
Kommentarer (0)