Finskapinnar

Serverar: 50 portioner

Recept på finska pinnar som blir spröda och nötiga. Finska pinnar är en riktig klassiker och kvalar lätt in på sju sorters kakor listan.

Ingredienser

  • 50 g sötmandel
  • 5 bittermandlar
  • 4 ½ dl vetemjöl
  • 1 dl socker
  • 200 g margarin eller smör
  • Till pensling och garnering
  • 1 äggvita
  • Pärlsocker samt hackad sötmandel
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Skålla mandeln några minuter i kokande vatten, kyl av och skala och mal mandeln eller mixa i matberedare.
    3. Blanda mandel med mjöl, socker och matfett i en bunke eller i matberedaren. Slå in i plastfolie och kyl degen i frysen några minuter så blir den lättare att rulla till fingertjocka längder.
    4. Lägg dem tätt intill varandra. Pensla med den lätt uppvispade äggvitan. Strö på pärlsocker och hackad mandel. Skär längderna i 4 cm långa bitar och lägg dem på smord plåt eller bakplåtsduk eller papper. Grädda ca 12 min.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben