Fisherman´s pie

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

En fiskvariant på Sheperd´s pie. Jag brukar blanda lax och torsk, men man kan ta vilken fisk man vill. Jättegott!

Ingredienser

  • 500 g fisk (lax, torsk m.m.)
  • 1 lök
  • 1/2 purjolök
  • 1 stor morot
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • 2 msk olja
  • 2 msk mjöl
  • 5 dl mjölk
  • 2 dl grädde
  • 1 dl vitt vin
  • 1 tsk dill
  • Salt
  • Vatten
  • Potatismos
  • Instruktioner

    1. Gör potatismosen.
    2. Sätt ugnen på 180 C.
    3. Hacka löken, morötterna och skär purjon i ringar. Bryn löken i oljan i 1-2 minuter, tillsätt därefter morötter, pressad vitlök och purjo, häll i lite vatten och bryn i 5 minuter till. Blanda i 2 msk mjöl och tillsätt mjölken och grädden samt 1 tsk dill. Salta efter egen smak. Koka såsen under omrörning på medelvärme i 10 minuter, häll sedan i 1 dl vitt vin. Tärna fisken och blanda i såsen.
    4. Koka under omrörning i 20-30 minuter, smaka av med salt. Häll fisksåsen i en ungsfast form, ungefär 3/4 ska vara fyllt och täck med potatismos. Sätt in i ugnen tills moset fått fin färg.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben