Fisk i ugn

Serverar: 2-3 portioner

Tid: 50 minuter

Ett recept anpassat till GI-metoden

Ingredienser

  • 400 gr fisk torsk eller sej (fryst block) går även bra med annan fisk
  • 1 stor purjolök
  • 2 tomater
  • 20 gr smör
  • Salt
  • Peppar
  • Sweet chili
  • Instruktioner

    1. Skiva hela purjolöken (även det gröna) och förväll i lättsaltat vatten. Slå av vattnet i ett durkslag lägg purjolöken i bottten av en ugnsfast form skiva fisken 1 cm-tjocka skivor och fördela den över purjolöken.
    2. Täck med de fint skivade tomaterna, salta och peppra efter behag avsluta med att ringla ca ½ dl sweet chilisås över (kan uteslutas) samt några klickar smör.
    3. Ugn 225 grader i ca 35 minuter
    4. 6 kolhydrater per porttion om man räknar 150 gram kokt potatis till varje persom så blir det 30 kolhydrater per portion

    Liknande recept

    4.3
    1 h
    2-3
    5

    Kommentarer (3)

    evaldo 17 november 2008

    Hejsan. Jag har provat din "Fisk i ugn". Den var jättegod. Jag serverade den med risnudlar och en yoghurtsås. Det blev en höjdare. Jag lägger in ett par bilder, hoppas du inte misstycker?

    Disen 19 januari 2009

    Enkelt och gott. Sweet chilisåsen gjorde mycket för smaken. Perfekt dietmat. Jag hade wookade grönsaker till. Tack för receptet, det här gör jag om.

    daisy910 3 april 2011

    Oj ,så gott detta blev, gubben som inte är så förtjust i fisk tog en stor portion till. Vi hade min coleslaw till och kokt potatis, mumma säger jag. Detta var inte sista gången jag gör detta. Tack för smarrigt recept!

    Relaterade Artiklar

    Lär dig laga god fisk
    Fisk, tillagad på rätt sätt, är bara såå gott! Tyvärr är det många...

    Fisk!
    Här får ni helgens bästa recept på en riktigt god fransk fiskrätt!...

    Härliga fiskrätter!
    Lax känns riktigt somrigt, ja, egentligen alla fiskar. Hur somrigt...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben