Ett recept anpassat till GI-metoden
Ingredienser
400 gr fisk torsk eller sej (fryst block) går även bra med annan fisk
1 stor purjolök
2 tomater
20 gr smör
Salt
Peppar
Sweet chili
Instruktioner
- Skiva hela purjolöken (även det gröna) och förväll i lättsaltat vatten. Slå av vattnet i ett durkslag
lägg purjolöken i bottten av en ugnsfast form
skiva fisken 1 cm-tjocka skivor och fördela den över purjolöken.
- Täck med de fint skivade tomaterna, salta och peppra efter behag avsluta med att ringla ca ½ dl sweet chilisås över (kan uteslutas) samt några klickar smör.
- Ugn 225 grader i ca 35 minuter
- 6 kolhydrater per porttion
om man räknar 150 gram kokt potatis till varje persom så blir det 30 kolhydrater per portion
Liknande recept
Kommentarer (3)
Relaterade Artiklar
Lär dig laga god fisk
Fisk, tillagad på rätt sätt, är bara såå gott! Tyvärr är det många...
Fisk!
Här får ni helgens bästa recept på en riktigt god fransk fiskrätt!...
Härliga fiskrätter!
Lax känns riktigt somrigt, ja, egentligen alla fiskar. Hur somrigt...
Hejsan. Jag har provat din "Fisk i ugn". Den var jättegod. Jag serverade den med risnudlar och en yoghurtsås. Det blev en höjdare. Jag lägger in ett par bilder, hoppas du inte misstycker?
Enkelt och gott. Sweet chilisåsen gjorde mycket för smaken. Perfekt dietmat. Jag hade wookade grönsaker till. Tack för receptet, det här gör jag om.
Oj ,så gott detta blev, gubben som inte är så förtjust i fisk tog en stor portion till. Vi hade min coleslaw till och kokt potatis, mumma säger jag. Detta var inte sista gången jag gör detta. Tack för smarrigt recept!