Fisk- och skaldjurstortillas med avokadosallad och tiger´s milk

Serverar: 4 portioner

Hembakta, nygräddade tortillabröd med fisk och skaldjur, avokadosallad och en dressing värd att lägga på minnet!

Ingredienser

  • 400 g laxfilé utan skinn och ben (som varit fryst 3 dygn)
  • 6 pilgrimsmusslor
  • 3 msk pressad lime
  • 1 tsk salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • Avokadosallad
  • 4 tomater
  • 2 salladslökar
  • 1 röd chilifrukt
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 avokador
  • 2 msk rapsolja
  • 1 msk pressad lime
  • ½ tsk salt
  • 1 gemsallad
  • Tortillabröd
  • 4 dl vetemjöl
  • 3/4 tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 1½ dl vatten
  • 2 msk rapsolja
  • Tiger´s milk
  • 1 dl olivolja
  • ½ dl pressad lime
  • 1 msk färskriven ingefära
  • 2 tsk grön jalapenosås
  • 1 tsk socker
  • 1 krm salt
  • Ostronmajonnäs
  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk ostronsås
  • Garnering
  • Koriander
  • Instruktioner

    1. Skär lax och pilgrimsmusslor i små tärningar. Blanda dem med limesaft, salt och peppar. Ställ röran i kylen medan övriga tillbehör lagas.
    2. Halvera och kärna ur tomaterna till avokadosalladen. Skär dem i små tärningar. Ansa och finstrimla salladslöken. Kärna ur och finhacka chilin. Skala och finhacka vitlöken. Halvera och kärna ur avokadorna. Gröp ur fruktköttet och skär det i små tärningar. Blanda grönsakerna med olja, limesaft och salt. Finstrimla salladen.
    3. Blanda mjöl, bakpulver och salt till tortillabrödsdegen. Tillsätt vatten och olja och arbeta ihop till en smidig deg. Dela degen i 8 bitar. Kavla ut varje bit till en rundel, ca 20 cm i diameter. Grädda bröden i en stekpanna, ett i taget ca 2 minuter på varje sida. Lägg bröden i en handduk så de behåller värmen och förblir mjuka.
    4. Mixa olja, limesaft, ingefära, jalapenosås, socker och salt med mixerstav till tiger´s milk. Smaksätt majonnäsen med ostronsås.
    5. Låt var och en fördela fisk, avokadosallad och gemsallad i sina tortillabröd. Toppa med tiger´s milk och ostronmajonnäs och rulla ihop.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben