Fiskebäcksgryta

Serverar: 4-5 portioner

Även den som är skeptisk till fisk brukar äta med god aptit av den här!

Ingredienser

  • 500-600 g vit fisk, gärna hoki
  • 1 burk champinjoner
  • 1 purjolök, normalstor
  • Citronpeppar
  • Salt
  • 1/2 burk crème fraiche (lätt)
  • 1 1/2 dl grädde
  • 1-2 msk senap
  • Potatis
  • Ärtor
  • Instruktioner

    1. Skiva purjon, fräs den så den blir mjuk och glansig. Bred ut den i botten av en ugnssäker form.
    2. Fördela fisken över löken, salta lätt och strö på rikligt med citronpeppar.
    3. Fräs svampen och strö den över fisken.
    4. Blanda ihop crème fraiche, grädde och senap (du får tjockare sås om du vispar grädden, men det går bra att använda matlagningsgrädde också...), bred såsen över fisken.
    5. Ugn ca 20 min, 225 grader.
    6. Servera med potatis (gärna pressad) och kokta ärtor.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben