Fiskgryta med tomat och grädde

Serverar: 2 portioner

Tid: 30 minuter

God och enkel

Ingredienser

  • 400 g vit fisk
  • 4 tomater
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 2 dl vatten
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 dl grädde
  • 1 dl créme fraiche
  • 1 msk vetemjöl
  • ½ purjolök
  • 1 msk dill
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Smör
  • Instruktioner

    1. Hacka purjolöken fint. Dela tomaterna i klyftor. Blanda vatten och tomatpure. Skär fisken i 2 cm skivor. Smält lite smör i en stegryta, fräs purjolöken utan att den får färg.
    2. Häll i mjölet och späd med vatten. Blanda sedan i övriga ingredienser. Låt småputtra i ca 20min. Smaka av med salt och peppar. Servera med ris eller potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben