Fiskkroketter med thai-stuk

Serverar: 3-4 portioner

Roligt att prova nya rätter!

Ingredienser

  • 400 g torskfiléer eller annan vit fisk
  • 2 klyftor vitlök
  • 4-5 cm färsk ingefära
  • 1 msk fisksås
  • 1 msk japansk soja
  • 3 msk kokosmjölk
  • 2-3 msk sweet chili-sås
  • 1 bunt bladpersilja, eller koriander
  • Panko (japanskt ströbröd)
  • Rapsolja eller frityrolja
  • Instruktioner

    1. Använd en matberedare. Kör fisken för sig själv tills den är mosig. Tillsätt vitlök, ingefära, fisksås, soja, kokosmjölk, persilja och sweet chili-sås. Kör tills det är en jämn smet - det tar bara ett par sekunder.
    2. Forma tolv bollar av smeten, och platta ut något. Täck med panko på båda sidorna - det är ganska kladdigt! (Använd gärna plasthandskar.) Värm olja i en djup gryta eller i en fritös. Fritera bollarna på bägge sidor tills de är gyllene, det tar 3-4 minuter på varje sida. Servera med avocado-salsa och yogurtsås.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben