Fiskminestrone

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Fisk behöver vi äta mer av. Här är en variant på minestronesoppa med fisk.

Ingredienser

  • 1 st gul lök
  • 1 st morot
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 2 dl vitt vin
  • 8 dl fiskbuljong
  • 1 st spansk peppar, röd
  • 2 krm svartpeppar, nymalen
  • 1 tsk salt
  • 200 g spaghetti, brutet i bitar
  • 1 ask cocktailtomater
  • ½ dl oliver, skivade
  • 2 msk olivolja
  • 400 g torskfilé eller annan fast fisk
  • ½ dl persilja, finhackad
  • 4 msk pesto
  • Instruktioner

    Koka upp vatten till spaghettin. Finhacka gul lök, morot samt vitlök. Hetta upp en stor kastrull, tillsätt olivolja, lök och morot. Slå direkt på vitt vin och reducera 5 minuter. Tillsätt fiskbuljong och koka upp. Finhacka spansk peppar, utan frön, och smaksätt fiskbuljongen till önskad styrka. Smaka av med salt och peppar. Koka spaghettin enligt anvisning på förpackningen. Tillsätt cocktailtomater och skivade oliver i soppan. Värm en stekpanna och halstra torskfilén i olivolja. Häll av vattnet från spaghettin, fördela på djupa tallrikar och strö persilja över. Häll över buljongen och avsluta med den halstrade torsken. Toppa med en klick pesto.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben