Fiskmuffins

Serverar: 2-3 portioner

Tid: 40 minuter

En lättlagad rätt som passar både barn och vuxna! Ät och njut! Även barnens favoritmat!

Ingredienser

  • 300 g fisk t.ex. 1 fryst laxfile á 125 g och 200 g sej eller torsk (½ paket) allt upptinat
  • 1 ägg
  • ½ tsk salt
  • Några varv på pepparkvarnen
  • 1 msk fryst Findus dill, eller färsk dill i motsvarande mängd
  • ½ gul lök eller 5 cm purjolök
  • Ca 1 dl grädde
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 200 grader. Smörj en muffinsplåt; ca 6-7 hål, med smör.
    2. Skär fisken i mindre bitar och lägg ner den i matberedaren. Kör ett par varv, blanda sedan ner alla övriga ingredienser utom grädden. Häll sedan i grädden så det blir bra konsistens, kanske mindre eller mera beroende på hur mycket vätska det finns i fisken.
    3. Dela upp smeten till ¾ i hålen.
    4. Grädda ca 10-12 minuter eller tills provstickan blir torr.
    5. Du kan äta pressad potatis och kokta gröna ärter till dessa goda muffins. Eller varför inte kokt ris.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben