En lättlagad rätt som passar både barn och vuxna!
Ät och njut! Även barnens favoritmat!
Ingredienser
300 g fisk t.ex. 1 fryst laxfile á 125 g och 200 g sej eller torsk (½ paket) allt upptinat
1 ägg
½ tsk salt
Några varv på pepparkvarnen
1 msk fryst Findus dill, eller färsk dill i motsvarande mängd
½ gul lök eller 5 cm purjolök
Ca 1 dl grädde
Instruktioner
- Värm ugnen till 200 grader.
Smörj en muffinsplåt; ca 6-7 hål, med smör.
- Skär fisken i mindre bitar och lägg ner den i matberedaren.
Kör ett par varv, blanda sedan ner alla övriga ingredienser utom grädden.
Häll sedan i grädden så det blir bra konsistens, kanske mindre eller mera beroende på hur mycket vätska det finns i fisken.
- Dela upp smeten till ¾ i hålen.
- Grädda ca 10-12 minuter eller tills provstickan blir torr.
- Du kan äta pressad potatis och kokta gröna ärter till dessa goda muffins. Eller varför inte kokt ris.
Kommentarer (0)