Fiskpinnepaj

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme

Försökte idag komma på ett nytt sätt att tillreda fiskpinnar. Totade ihop denna rätt av vad som fanns hemma och hoppades det skulle bli ätbart. Döm om min förvåning när det inte bara blev ätbart, utan riktigt gott! Paneringen på fiskpinnarna tror jag har stor del i fylligheten. Nästa gång jag gör den ska jag prova att även ha i en del dill. Tack Kajsa Warg för ditt – ”man tager vad man haver.”

Ingredienser

  • 12-15 fiskpinnar (400-450 g)
  • 2 msk färskost naturell
  • 2 msk crème fraiche (34 %)
  • 2 msk gurkmix
  • 100 g ost (valfri sort)
  • 50 g purjolök
  • 3 ägg
  • 2 dl mjölk
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Blanda snabbt ihop mjöl, kallt smör och ägg till det flockar sig. Gärna i mixer. Tryck ut i en pajform och nagga botten samt kanter med en gaffel. Ställ i kylen under tiden ni gör i ordning resten.
    2. Sätt ugnen på 200 grader. Hacka purjolöken och grovriv osten. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar.
    3. Mosa de upptinade fiskpinnarna i en bunke och rör ner alla övriga ingredienser.
    4. Tag ut den kylda pajformen och fyll med fiskröran. Sätt i nedre delen av ugnen och grädda i ca 45-50 minuter.

    Kommentarer (2)

    rosatalo 23 september 2012

    Bara måste testa, superkul. Ett recept som är tvärtemot allt vad jag kallar för matsnobbism där just tex fiskpinnar blir mobbade. Tycker att allt som smakar gott är bra mat oavsett om det anses fint eller ej! Bravo!

    rosatalo 4 oktober 2012

    Inte alls dumt, våga prova. Gjorde en pajdeg på 5 dl vetemjöl, 125gr smör och 3msk vatten. Bytte ut gurkmix mot dill. Kommer att göra fler gånger.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben