Fisktårta

Rolig tårta till barnkalaset!

Ingredienser

  • Botten
  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1½ tsk bakpulver
  • ¾ dl kokande vatten
  • Till formen
  • Smör
  • Ströbröd
  • Fyllning
  • 250 g Mascarpone färskost
  • ½ dl koncentrerad päronsaft
  • 1 ½ tsk strösocker
  • 1-2 bananer i skivor
  • Garnering
  • 6 dl vispgrädde
  • 2½ msk florsocker
  • ½ tsk vaniljsocker
  • Blå karamellfärg
  • Grön karamellfärg
  • Godisar
  • Instruktioner

    1. Baka en vanlig sockerkaksbotten eller köp en botten.
    2. Sockerkaksbotten: Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör ner det kokande vattnet. Blanda vetemjöl och bakpulver och rör i smeten. Häll smeten i smörad och bröad form. Grädda kakan i 175°C varm ugn på nedersta falsen tills ytan har fått färg och kakan är torr inuti (i ca 30 min). Låt svalna.
    3. Dela tårtbottnen i två delar. Rör fyllningen ihop, bred över ena tårtbotten och lägg över bananskivor. Lägg på den andra botten och tryck till tårtan lite så att den blir kompakt. Skär ut en 5 cm bred skiva ur mitten av tårtan och dela den i två fenor och en stjärt. Placera delarna som på bilden.
    4. Vispa grädden och blanda i socker, vaniljsocker och lite blå karamellfärg. Bred vispad grädde över tårtan och spritsa på sidan. Tillsätt lite grön färg till resten av grädde och spritsa ränder på tårtan. Dekorera tårtan med godisar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben