Nu har jag då läst allt! Messmör i tryfflar? Det låter mycket märkligt.
Ingredienser
1 dl grädde
10 g flytande honung
40 g Fjällbrynt Messmör
300 g ljus choklad
50 g mörk choklad
Flingsalt till dekoration
Instruktioner
- Koka upp grädde, flytande honung och Fjällbrynt messmör. Rör hela tiden så att messmöret inte bränner fast i botten av kastrullen. Hacka 200 gram ljus choklad och 50 gram mörk choklad av god kvalitet och lägg i en skål, häll över den varma grädden och rör tills all choklad smält. Låt sedan bunken stå i kylen i minst fem timmar.
- Smält 100 gram ljus choklad försiktigt i mikrovågsugnen. Tag fram tryffeln ur kylen och gröp ur klickar med en tesked som rullas till bollar och doppas i den smälta chokladen med hjälp av en gaffel. Lägg bollarna på ett smörpapper, garnera med 1-2 flingor salt och låt dem stelna. Förvara tryfflarna svalt.
Kommentarer (1)
Den här är SÅ god! Underbar! Och den lilla flingan salt på toppen utgör pricken över i:et! MUMS! En klar femma!