Fjällbrynttryffel

Serverar: 20 portioner

Nu har jag då läst allt! Messmör i tryfflar? Det låter mycket märkligt.

Ingredienser

  • 1 dl grädde
  • 10 g flytande honung
  • 40 g Fjällbrynt Messmör
  • 300 g ljus choklad
  • 50 g mörk choklad
  • Flingsalt till dekoration
  • Instruktioner

    1. Koka upp grädde, flytande honung och Fjällbrynt messmör. Rör hela tiden så att messmöret inte bränner fast i botten av kastrullen. Hacka 200 gram ljus choklad och 50 gram mörk choklad av god kvalitet och lägg i en skål, häll över den varma grädden och rör tills all choklad smält. Låt sedan bunken stå i kylen i minst fem timmar.
    2. Smält 100 gram ljus choklad försiktigt i mikrovågsugnen. Tag fram tryffeln ur kylen och gröp ur klickar med en tesked som rullas till bollar och doppas i den smälta chokladen med hjälp av en gaffel. Lägg bollarna på ett smörpapper, garnera med 1-2 flingor salt och låt dem stelna. Förvara tryfflarna svalt.

    Kommentarer (1)

    Amika 4 december 2011

    Den här är SÅ god! Underbar! Och den lilla flingan salt på toppen utgör pricken över i:et! MUMS! En klar femma!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben