Fläderbärssoppa

Serverar: 4 portioner

En djuprödsvart mycket somrig och god soppa för kalla dagar. God med mandelskorpor i!

Ingredienser

  • 400 g fläderbär, väl mogna
  • 1 liter vatten
  • 250 g sura äpplen
  • ca 125 g socker eller mer efter tycke och smak
  • Instruktioner

    1. Bären rensas med en gaffel när de är mogna. Sköljs, kokas med vatten som täcker frukten. Koka tills bären är mjuka och sönder kokta.
    2. Äpplena kokas med de sista 8 min. Jämnas med potatismjöl om man tycker den är för tunn.
    3. Servera gärna med madelskorpor i. Går att frysa in i portioner, bara att ta fram och värma.

    Kommentarer (1)

    Edwin 17 september 2017

    saknar information om koktiden. för att kunna koka äpplena de sista 8 min. måste man veta antalet min, baren ska kokas innan. vid vilket skede ska sockret kokas med och i hur många min. om det ska kokas med? om sockret bara ska röras ned vid vilket skede ska det röras ned? hoppas som elementäramatör kunna få den kompletterande informationen för jag tycker receptet är väldigt bra annars. såväl enkelt, nyttigt, rätt-tänkt att ta vara med det naturen bjuder på, och spännande.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben