Fläderblomsbiskvirutor

Serverar: 20 portioner

Vem längtar inte efter försommarens varma doft av fläderblommor när det är kallt och mörkt ute. Till dessa biskvirutor kan man använda konc. fläderblomssaft (mängd efter smak) eller arom.

Ingredienser

  • Botten
  • 400 g malda hasselnötter
  • 6 äggvitor
  • 4 dl socker
  • 2-3 kryddmått fläderbloms arom
  • Smörkräm
  • 200 g smör
  • 6 äggulor
  • 4 dl florsocker
  • 2-3 kryddmått fläderbloms arom
  • 7-8 droppar gul hushållsfärg
  • Topping
  • 200 g mörk blockchoklad
  • 200 g ljus blockchoklad
  • Lite olja
  • Instruktioner

    1. Botten: Smörj en långpanna, 30x40. Vispa äggvitor och socker poröst, blanda därefter ner hasselnötterna. Grädda i 15-20 min. på 200 grader i ugnen. Prova med sticka, ska nästan vara färdig - då är den klar. Låt svalna.
    2. Smörkräm: Rör ihop alla ingredienserna och bred på botten. Låt stelna. Frys ev. tårtan, då är det lättare att få chokladen att fastna. Smörkrämen får ej vara fuktig eller blöt, då man lägger på chokladen.
    3. Smält blockchokladen tillsammans med lite olja, och bred den över smörkrämen.
    4. Skär i rutor och njut!

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben