Fläderblomsglass

Serverar: 8 portioner

Tid: 5 timmar

Tycker Du som jag, om Fläderblomssaft? Då tycker Du om Fläderblomsglass. Läskande och mycket gott.

Ingredienser

  • 5 äggulor
  • 1 3/4 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 1/4 dl koncentrerad fläderblomsaft
  • 1 3/3 dl matlagningsyoghurt
  • 3 1/4 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    Vispa äggulorna tillsammans med florsocker och vaniljsocker riktigt ljust och pösigt. Tillsätt saft och matlagningsyoghurt. Rör om väl. Vispa grädden och rör ner den i äggsmeten. Fördela glassmeten i ca 8 vattensköljda portionsformar, eller i 1 stor form. Ställ dem kallt minst 5 timmar innan de ska serveras. Ställ glassformarna i kylen ca 15 minuter innan glassen ska avnjutas. Stick ner en kniv på sidan om glassens kant och stjälp upp glassen på tallrikar eller i glasscoupe skålar. Ringla lite koncentrerad fläderblomssaft över.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben