Fläderblomslikör

Nu blommar snart flädern och förutom saft så kommer jag att göra den här goda likören.

Ingredienser

  • 12-15 nyutslagna fläderblomsklasar
  • 35 cl brännvin special
  • 2 dl strösocker
  • 2 msk citronsaft
  • Instruktioner

    1. Skaka av blommorna och se till att inga insekter kommer med.
    2. Lägg dem i en glasburk med lock, jag brukar använda ett konserveringsglas.
    3. Häll spriten och citronsaften över och låt dra i 4 dygn.
    4. Ta upp blomklasarna och sila genom ett kaffefilter.
    5. Häll tillbaka i glasburken, tillsätt sockret och skaka burken då och då tills det löst sig.
    6. Fyll på en flaska och förvara den mörkt och svalt.
    7. Är klar att drickas men går också utmärkt att spara.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben