En snabb och enkel efterrättspaj, frisk i smaken av citron och ett stänk av fläder. Tänk på att fläderBLOMSsaft och fläderBÄRSsaft inte är riktigt samma sak.
Ingredienser
Pajdeg
3 dl vetemjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver
175 g smält smör
Fyllning
4 ägg
3 dl socker
2 dl vispgrädde
Saft av 1 vältvättad citron
Rivet skal av 1 vältvättad citron
½ dl outspädd fläderblomssaft
Instruktioner
- Blanda ihop alla ingredienser till pajdegen och tryck ut den i lämplig pajform.
- Vispa ihop alla ingredienser till fyllningen i en bunke, fyll pajskalet och grädda pajen i 200° ca 30 minuter. Låt den svalna ca 1 timme innan den serveras, så hinner fyllningen stelna.
- Servera pajen med färska bär, glass eller en klick iskall grädde.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Tack för receptet på dena ljuvliga paj som blev väldigt uppskattad av mig och mina gäster.