Fläderblomspaj

Serverar: 1 portioner

En snabb och enkel efterrättspaj, frisk i smaken av citron och ett stänk av fläder. Tänk på att fläderBLOMSsaft och fläderBÄRSsaft inte är riktigt samma sak.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl socker
  • 1 tsk bakpulver
  • 175 g smält smör
  • Fyllning
  • 4 ägg
  • 3 dl socker
  • 2 dl vispgrädde
  • Saft av 1 vältvättad citron
  • Rivet skal av 1 vältvättad citron
  • ½ dl outspädd fläderblomssaft
  • Instruktioner

    1. Blanda ihop alla ingredienser till pajdegen och tryck ut den i lämplig pajform.
    2. Vispa ihop alla ingredienser till fyllningen i en bunke, fyll pajskalet och grädda pajen i 200° ca 30 minuter. Låt den svalna ca 1 timme innan den serveras, så hinner fyllningen stelna.
    3. Servera pajen med färska bär, glass eller en klick iskall grädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Gonta 2 juli 2008

    Tack för receptet på dena ljuvliga paj som blev väldigt uppskattad av mig och mina gäster.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben