Fläderblomste

Serverar: 4-6 portioner

För alla fläderälskare

Ingredienser

  • 5 fläderblomsklasar
  • 1 näve färska myntablad eller citronmeliss
  • 2 dl brun farin eller råsocker
  • 1 liter kokande vatten
  • Instruktioner

    Lägg blomklasar och myntablad i en tekanna, men inte i din vanliga tekanna om du är känslig för smak som dröjer sig kvar. Keramikkannor är svårare att diska rena än kannor av glas eller porslin. Skeda socker över blommor och blad. Häll slutligen vatten över och rör om. Låt teet dra 2 minuter. Rör om igen och häll upp en provsup. Tillsätt mer socker om så önskas och sila därefter teet. Det blir beskt om det får dra för länge. Servera teet varmt, eller låt det kallna och servera med isbitar och en citronskiva.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben